Politie en leden OWT&C houden gezamenlijke verkeerscontrole op lijnbussen

De politie heeft in samenwerking met leden van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) op vrijdag 31 januari verkeerscontrole uitgevoerd op lijnbussen aan de Coesewijnestraat. Het team van de politie bestond uit een gemengde eenheid van Verkeersunit Regio Midden, Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) en het Verkeer Handhavingsteam (VHT).

In totaal zijn er 15 buschauffeurs van lijnbussen staande gehouden om hun bescheiden te controleren. Daarbij zijn van alle 15 buschauffeurs de vergunningen ingevorderd door de leden van OWT& C. Zes bestuurders die een verkeersvonnis op hun naam hadden staan, moesten die gelijk voldoen. Verder zijn vijf bestuurders bekeurd voor het rijden op zodanige wijze, zes bestuurders voor het rijden door het rode verkeerslicht en één bestuurder die over het rijwielpad had gereden.

Via het Ministerie van OWT&C zullen er maatregelen worden getroffen tegen deze bushouders.

Bestuurders het is verboden zich zodanig op de weg te gedragen, dat de vrijheid en vooral de veiligheid van anderen in gevaar wordt gebracht. Veilig verkeer begint bij u zelf.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.