Politie doet inval in “gelddrukkerij”

De afdeling Kapitale Delicten heeft in samenwerking met het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en de Inlichtingen Dienst van de politie op woensdag 24 augustus een inval gepleegd in een  Kopie Center / Celshop. De politie kreeg informatie dat er in de shop valse Surinaamse Dollars werden vervaardigd. Na deze informatie te hebben uitgewerkt, sloeg de politie toe.

Bij deze inval zijn vier verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 32-jarige Bupesh B. en Ali G. (31) zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl de twee arbeiders na verhoor zijn heengezonden.

De politie heeft bij de inval computers, printers, chemicaliën en papier die werden gebruikt om het vals geld te vervaardigen in beslaggenomen. Ook de reeds vervaardigde valse bankbiljetten van SRD 100 zijn in beslaggenomen.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de verdachten van een SRD 10 bankbiljet middels gebruikmaking van chemicaliën een vals biljet van SRD 100 vervaardigden.

De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.