Politie Coronie neemt goederen in beslag

De politie van Coronie heeft de donderdag 22 oktober bij de controlepost te Burnside een grote hoeveelheid smokkelwaar in beslag genomen. Volgens de regel dienen alle voertuigen die voorbij de controlepost van Burnside rijden, te worden onderworpen aan een controle. De 43-jarige bestuurder Radjinder, R. die dagelijks de route Paramaribo Soutdrain onderhoudt, kwam langs de controlepost. Bij controle in de autobus van de bestuurder ontdekte de politie een grote hoeveelheid kledingstukken en cosmeticaspullen. De bestuurder verklaarde aan de politie dat hij de goederen van een onbekende man heeft gekregen om over te brengen naar Paramaribo. De naam noch andere personalia van de meneer was bekend bij Radjinder. Volgens de bestuurder heeft de onbekende man zijn telefoonnummer opgenomen om bij aankomst in Paramaribo te kunnen bellen.

De goederen werden terstond in beslag genomen en Radjinder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De buseigenaar die in kennis werd gesteld van de aanhouding van zijn werkgever, begaf zich naar het politiebureau en deed het verzoek om de zaak buitenproces af te handelen. De wet biedt de mogelijkheid aan overtreders van de wet economische delicten om het verzoek te doen de zaak buitenproces af te handelen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de zaak buitenproces afgehandeld en is er SRD. 10.500 boetegeld betaald door de eigenaar van de autobus. De bestuurder is heengezonden.

Kort na de aanhouding van de autobestuurder Radjinder werd een man van Guyanese afkomst aangehouden te Burnside. De 50-jarige John C. kon geen bescheiden tonen waarmee hij op doorreis was naar Paramaribo. Aan de politie te Burnside verklaarde hij dat de goederen die eerder in beslag genomen waren hem toe behoren. Bij confrontatie met Radjinder verklaarde hij John nooit eerder te hebben gezien. Hij werd aangehouden en gelijk weer het land uitgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.