Politie Coronie houdt drie verdachten aan; één hunner opgesloten

De 24-jarige verdachte G.B., zijn jeugdige broer G.B. en de heler O.L. zijn in de eerste week van maart door de politie van Coronie op hun woonadres opgespoord en aangehouden.

Een zus van de gebroeders B. deed in de laatste week van februari aangifte van diefstal tegen haar jongere broers. Volgens verklaring van de aangeefster vertoefde zij vanaf vorig jaar december tot en met midden februari in Paramaribo. Haar jongere broers bleven gedurende die periode alleen in de woning. Toen zij terugkeerde in Coronie trof zij geen van haar huishoudelijke goederen meer in de woning aan.

Aangezien zij vermoedde dat haar jongere broers meer van deze diefstal moesten afweten, deed zij toen aangifte. G.B. verklaarde aan de politie dat hij in geldnood zat en een deel van de goederen heeft verkocht aan de heler O.L. en hield het ander deel voor zichzelf.

De politie stelde een onderzoek in en werden een deel van de gestolen goederen waaronder een freezer, een gascilinder, een water dispenser en een microwave thuis bij de heler O.L achterhaald. Het ander deel van de goederen werden gevonden op het adres waar G.B. zich voor korte tijd had gevestigd. De goederen werden allen in beslag genomen en afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Het drietal werd voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie is de hoofdverdachte G.B. (24) in verzekering gesteld, terwijl de minderjarige verdachte G.B. en de heler O.L. na verhoor zijn heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.