Politie Corantijn houdt ex-vriend aan terzake mishandeling en vernieling

Het Regio Bijstand Team West (RBTW) heeft de verdachte T.C. op donderdag 18 april 2024 opgespoord, aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Corantijnpolder.

Tegen deze verdachte heeft zijn ex-vriendin K.C. op maandag 1 april 2024 aangifte van mishandeling en vernieling gedaan. De aangeefster verklaarde aan de politie dat zij met familieleden voor vakantie in Nickerie vertoefde en de woning alwaar zij logeerden, hadden gehuurd. Tijdens een wandeling eerder die dag in Nieuw Nickerie kwam zij haar ex-vriend T.C tegen, die haar vervolgens tot bij het gehuurd pand had achtervolgd. Zij gaf hem te kennen geen relatie meer met hem te willen hebben. T.C. werd hierdoor boos, mishandelde haar en vernielde daarbij ook de handvat van een deur van de huurwoning.

De verdachte kon geruime tijd uit handen van de politie blijven, maar werd op 18 april door RBTW in de boeien geslagen. Bij zijn aanhouding ging hij vreselijk tekeer en zag daarbij kans één van de politieambtenaren aan te vallen en hem in een wurggreep te houden. Het gelukte de wetsdienaren hem met verenigde krachten in de boeien te slaan, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau Corantijn.

De verdachte T.C. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.