Politie, Brandweer en commissariaat Zuid-West voeren gesprek met management voormalige Flamboyant i.v.m. aanhoudende klachten

 

De politie van het ressort Uitvlugt heeft op woensdag 26 april, samen met de Brandweer en het commissariaat Zuid-West een gesprek gevoerd met een vertegenwoordiger van @Live Entertainment, voorheen het Flamboyant Park.

Dit aan de hand van aanhoudende klachten over calamiteiten die plaatsvinden tijdens evenementen die worden gehouden in dit park. Het is gebleken dat organisaties zich veelal niet houden aan de sluitingstijden van de vergunningsvoorwaarden. Hierdoor ondervinden de buurtbewoners ernstige last.  Er wordt eveneens alcoholhoudende drank in glazenflessen verkocht en bij een kleine opstoot worden deze flessen kapot geslagen en als wapen gebruikt.

De ressortcommandant en de buurtmanager hebben samen met de vertegenwoordigers van het commissariaat en de Brandweer aangegeven dat organisatoren zich stipt zullen moeten houden aan de vergunningsvoorwaarden.

Eén van de vergunningsvoorwaarden is dat de georganiseerde activiteiten vaak niet toegankelijk zijn voor jongeren beneden de leeftijd van 18 jaar. Bezoekers van wie er getwijfeld wordt aan hun leeftijd, zullen zich, bij navraag  moeten legitimeren. Indien er toch jongeren beneden de leeftijd van 18 jaar aanwezig zijn, zullen ze eruit gezet worden.

Eveneens is aangehaald dat de organisatie voortaan tijdens evenementen geen dranken in glazen flessen mag verkopen. Bezoekers mogen geen wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen bij zich hebben. Alle aanwezigen moeten de aanwijzingen cq. de richtlijnen van de Politie, Brandweer en de Bestuursdienst stipt opvolgen.

Partijen hebben afgesproken eraan te werken om calamiteiten te voorkomen dan wel tot een minimum te beperken.

 

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.