Politie berichten 6 november

“Pilot project” defensief autorijden voor leden KPS

Voor leden van het Korps Politie Suriname is woensdagmorgen gestart met een “pilot project” defensief autorijden. De cursus zal 11 weken duren en bestaat uit een theoretische- en een praktische gedeelte. Na deze cursus vindt een evaluatie plaats. Het is de bedoeling dat deze cursus korpsbreed wordt gegeven. Defensief rijden is in feite het beheerst deelnemen aan het verkeer. Het komt erop neer dat bewust moet worden gereden ter voorkoming van ongevallen. Mensen die “defensief” autorijden maken helemaal of weinig fouten in het verkeer. Tijdens het deelnemen aan het verkeer houden zij rekening met ongunstige rijomstandigheden op de weg, alsook met  fouten die door anderen op of langs de weg worden gemaakt. Defensief rijden heeft ook een positieve invloed op de vlotte doorstroming van het verkeer. De cursus defensief autorijden wordt door politieambtenaren verzorgd die daartoe bevoegd zijn.

Verkeersongeval te Domburg

De 24 jarige Fabiola Saimbang is woensdagmorgen na een verkeersongeval in het ziekenhuis komen te overlijden. Gebleken is dat het slachtoffer dinsdag middag om 12.05 uur reed over de Sur Winston Churchilweg. Door tot nog toe onbekende redenen raakte ze ter hoogte van de Marine basis van de weg en belandde in een langs de weg lopende trens. De bestuurster was niet aanspreekbaar en werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Zij werd ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care, waar zij vanmorgen overleed. Zij is de 66e verkeersdode voor dit jaar. De politie van Domburg is belast met deze zaak.

 

Tweede verdachte gasbom diefstal aangehouden
De 44 jarige Ergienius A. is 5 november door het Arrestatie Team aangehouden. Deze verdachte had samen met zijn comparant Hugo M. op 21 augustus een inbraak gepleegd in een winkel aan de Rattanweg. Daarbij werden 19 gasbommen gestolen, waarvan 15 van 28 lbs en 4 van 20 lbs. Deze gascilinders werden vervolgens geladen in een personenauto. Een oplettende burger die dat zag, schakelde de politie in. De politie van het bureau Santo Dorp kwam deze verdachten op het spoor aan de Nieuw Weergevondenweg en zette de achtervolging in. Het tweetal vluchtte toen de Herstellingsweg in waar hun auto in een trens terecht kwam.         De 53 jarige Hugo M. werd aangehouden en Ergienius zag kans weg te rennen. Beide gasbomdieven zijn nu in verzekering gesteld. De politie van de afdeling Kapitaal Delicten is belast met deze zaak.

 

Verdachte meldt zich aan
De 24 jarige verdachte Benjamin V. alias Benny heeft zich vandaag  aangemeld op de afdeling Kapitaal Delicten. Benjamin heeft zich schuldig gemaakt aan  gekwalificeerde diefstal op 15 augustus 2014 aan de Robbylaan. Hangende het onderzoek is hij in verzekering gesteld.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.