Politie berichten 11 juni 2015

Politie houdt notoire oplichter aan

 

Niven G. is door de politie aangehouden. Deze notoire oplichter heeft onder verschillende valse namen personen opgelicht. Personen die menen slachtoffer te zijn van  deze verdachte, worden opgeroepen zich te melden op het politie bureau Nieuwe Haven bij de afdeling Kapitale Delicten.

 

Auto inbreker Hermitage Mall aangehouden door benadeelde

De verdachte Charles B werd op 5 juni aangehouden door de benadeelde Vladimier  V.  en overgedragen aan de politie. De benadeelde had zijn voertuig op het terrein van de Hermitage Mall geparkeerd. Toen hij terug liep naar het voertuig zag hij de verdachte haastig weglopen van het voertuig. Het bleek dat een van de zijruiten van het voertuig van Vladimir was ingeslagen en de spullen die hij eerder had gekocht waren weggenomen. Samen met een paar vrienden zette hij de achtervolging in. Het gelukte hem de verdachte aan te houden en over te dragen aan te politie die inmiddels was gearriveerd.

Tijdens het onderzoek meldde  Adeline B. zich ook bij de politie met de mededeling dat er in haar voertuig ook was ingebroken en dat er spullen waren weggenomen. Zij herkende haar goederen in het voertuig van Charles B. Charles B. is hangende het onderzoek  in verzekering gesteld.                     De politie doet een dringend beroep op de samenleving om geen waardevolle spullen in het voertuig achter te laten. Zo minimaliseren wij de kans op het aantal auto inbraken.

Accudief herkend via camera beelden

Het is de politie gelukt om op maandag 8 juni 2015 de verdachte Orlando G aan te houden. Deze verdachte heeft op 30 april  een auto accu gestolen uit een voertuig. De verdachte werd zichtbaar gemaakt middels camera beelden. Orlando G heeft bij de politie verklaard om deze accu door te hebben verkocht aan een taxi chauffeur. De politie doet een dringend beroep op de samenleving geen spullen te kopen waarvan de herkomst niet bekend is. Het opkopen van gestolen goederen levert een strafbaar feit op.

Politie verricht aanhoudingen

Na goed speurwerk van de politie is het gelukt om een aantal  verdachten van strafbare feiten die in beeld waren gebracht aan te houden in de 1e en 2e week  van juni. De strafbare feiten waarvoor deze verdachten zijn aangehouden zijn o.a: diefstal middels geweldpleging, beroving, inbraak, overtreding wet verdovende middelen en overtreding van de vuurwapenwet.  De Politie doet een  dringend beroep op  de samenleving   om altijd aangifte te doen bij het constateren van een strafbaar feit. Zo kunnen wij samen werken aan een veiliger Suriname.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.