Politie Apoera houdt vier jeugdigen aan ter zake winkeldiefstal

De politie van het bureau Apoera heeft op woensdag 25 oktober 2023 de vier jeugdige verdachten J.S. (13), A.V. (14), I.V. (10) en de 9-jarige D.V.op een adres in het politieressort aangehouden.
Dit viertal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan winkeldiefstal, waarbij de jeugdigen ervandoor gingen met kledingstukken en geldbedragen. De wetsdienaren ontvingen omstreeks 19.00 uur n.m. die dag de melding van diefstal bij een kledingzaak op een adres te Apoera. De politie deed de plek aan en trof bij aankomst de eigenares R.F. aan. Zij verklaarde aan de politie dat zij eerder op die dag twee kleine jongens uit haar winkelzaak zag wegrennen en ging hen achterna. Op haar achtererf trof zij geld en kledingstukken aan, waardoor zij de politie inschakelde. Bij een ingesteld onderzoek van de politieambtenaren werden de twee jongens aangetroffen en aangehouden. Vervolgens werden er nog twee andere jongens in de kraag gevat die ook betrokken waren bij het gepleegde strafbare feit.

Het viertal werd hierna overgebracht naar het politiebureau, waarbij de ouders van de jeugdige verdachten met de winkelierster hebben afgesproken het geldbedrag binnen een termijn van twee maanden terug te betalen.

Na ernstige te zijn aangesproken door de politie zijn de vier jongens na overleg met het Openbaar Ministerie heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.