Politie ambtenaren volgen training Jeugdverhoor technieken

De afdeling Jeugdzaken is op maandag 8 oktober van start gegaan met de training Jeugdverhoor technieken. Het doel van deze training is het aanreiken van meer kennis aan de medewerkers om bij het verhoren van kinderen de juiste werkwijze toe te passen. De medewerkers hebben geleerd hoe het kind op zijn gemak te stellen.

Ook medewerkers van de regio’s hebben deelgenomen aan deze training vanwege het feit dat ook deze medewerkers in contact komen met kinderen wanneer de eerste melding  of de aangifte wordt gedaan van een zaak of gebeurtenis waar kinderen slachtoffer of verdachte zijn.

In totaal hebben 23 medewerkers van het Korps Politie Suriname (KPS) deelgenomen aan de training die zij heel leerrijk hebben ervaren.

De afsluiting vond op vrijdag 12 oktober middels een certificaat uitreiking plaats. De trainers zijn collega’s uit Nederland die al jaren slachtoffers verhoren in speciaal ingerichte studio’s voor het verhoren van Jeugdigen.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.