Politie agent opzettelijk aangereden door 19- jarige autobus bestuurder

Een politieambtenaar is op zondagavond 4 oktober, omstreeks kwart voor acht, op de hoek van de Indira Gandhi- en de Rijsdijkweg opzettelijk aangereden door de 19 jarige autobestuurder Bjorn S.
De aangereden agent van politie was, samen met andere collega’s, bezig op de voornoemde hoek op te treden tegen een groep jongemannen, die zich vermoedelijk schuldig maken aan overtreding van de wet verdovende middelen. Bjorn S. maakte ook deel uit van die groep alleen zat hij op dat moment achter het stuur van een autobus . Een achttienjarige jongeman zat samen met Bjorn in de autobus.

Bjorn reed de politieman opzettelijk aan toen die in de richting van de autobus liep. Door de aanrijding viel de politie agent op de grond en kwam onder de autobus terecht. Bjorn reed door en sleurde de politie agent met zich mee die vast zat onder de autobus. Bjorn bracht de autobus pas tot stilstand nadat politieambtenaren gericht op het voertuig schoten. Bjorn en de mede inzittende zijn niet door kogels geraakt.

Per ontboden ambulance is de zwaar gewonde politie agent naar het Academisch Ziekenhuis overgebracht. De verwondingen van de politieambtenaar waren van dien aard dat operatief ingrijpen noodzakelijk was. De politie agent heeft onder andere een been- en arm fractuur opgelopen en ligt ter verpleging in het ziekenhuis.

Bjorn is door de politie aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld ter zake onder andere poging tot doodslag en zware mishandeling. De autobus is niet van Bjorn. De eigenaar had het voertuig bij hem achter gelaten voor reparatie. Bjorn is niet in het bezit van een rijbewijs. Hij beweert dat hij de politie agent niet heeft gezien vandaar dat hij hem heeft aangereden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.