Poging roofoverval Saramacca: vermoedelijk één dader geraakt

De politie van Saramacca kreeg in de  vroege ochtend van vrijdag 19 op zaterdag  20 februari melding van een poging van een roofoverval te Catharina Sophia.

Ter plaatse aangekomen troffen de wetsdienaren een winkeleigenaar aan die verklaarde dat hij lag te slapen toen hij wakker werd door geluiden op het dak. Hij begon te schreeuwen en lawaai te maken.

Hij hoorde toen een schot afgaan. De winkeleigenaar die een jachtgeweer heeft, pakte het geweer en loste daarmee een schot naar de richting waar het schot vandaan kwam. Er werd toen weer geschoten door de rovers.

De winkeleigenaar zag drie manspersonen het bos in rennen. Hij loste toen weer een schot in de richting van de mannen.

Onderzoek in de nabije omgeving leverde een hemd op dat in het bos werd aangetroffen. De sporen die op het hemd zijn aangetroffen en de bloedsporen in de nabije omgeving doen het vermoeden rijzen dat een van de daders  moet zijn geraakt.

Samen met de plaatselijk militairen is het gebied afgekamd.  De winkel eigenaar beschikt over een geldige vergunning van het jachtgeweer. 

De politie van Saramacca onderzoekt deze zaak verder in samenwerking met de Forensische Opsporing.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.