Poging brandstichting van school te Flora

De politie van het ressort Flora kreeg op woensdag 20 juni een melding van poging tot brandstichting. De politie trof bij haar aankomst de melder van de brand, een zekere Milton R. aan. Volgens diens verklaring heeft hij bij de aanvang van zijn nachtdienst zijn collega die hij moest aflossen niet ter plekke aangetroffen. Bij die gelegenheid maakte hij een eerste controle ronde en is hem daarbij niets vreemd opgevallen.
Toen hij echter om 06.42 uur zijn laatste controle ronde maakte, ontdekte hij dat iemand gepoogd moet hebben brand te stichten in de computer ruimte van de school. De deur van de ruimte vertoont schroeischade. In de directe omgeving werd verbrand plastiek aangetroffen die vermoedelijk vermengd was met smeerolie. Een deel van dit materiaal werd ook in het lokaal aangetroffen.
Volgens een getuige die in de directe omgeving van de school woont, nam hij omstreeks 21.00 uur in de avond van 19 juni een brand geur waar. Hij vermoedde dat de geur vanuit zijn woning kwam. Na onderzoek in zijn woning bleek dat niet het geval te zijn.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.