‘Poei’ aangehouden voor diefstal; twee vermoedelijke kompanen voortvluchtig

De 24-jarige Verginio K. alias ‘Poei’ is in de avond van zondag 6 oktober door de politie van het bureau Flora aangehouden.

De wetsdienaren kregen vanuit het Command Center de melding dat een verdachte die betrokken is geweest bij een diefstal met geweldpleging in het ressort Centrum op een adres in het ressort Flora was gesignaleerd.

De politie hield Verginio aan en droeg deze over aan de politie van het bureau Centrum. Een benadeelde deed enkele uren voor de aanhouding van Verginio aangifte van diefstal middels geweldpleging die plaatsvond aan de Kromme Elleboogstraat. De aangever verklaarde dat hij beroofd was geworden door de verdachte en nog twee vermoedelijke kompanen. De drie verdachten gingen ervandoor met een tas inhoudende een geldbedrag in SRD, een onbekend geldbedrag in Euro en een mobiele telefoon.

Volgens verklaring van de aangever parkeerde hij zijn auto omstreeks 04.00 in de ochtend op de locatie, alwaar hij zich in zijn voertuig te goed deed aan wat snacks die hij eerder had gekocht. Op een bepaald moment viel hij in slaap en schrok na enige tijd wakker toen het portier van zijn voertuig door een onbekend manspersoon, gekleed in vrouwenkleding werd opengemaakt. De indringer nam plaats in de auto, waarbij de aangever hem gelijk vroeg weer uit te stappen. Bij die gelegenheid stapte Verginio uit, pakte de tas met inhoud welke bij de versnellingsbak was, waarna de dief zich uit de voeten maakte. De benadeelde ging hem te voet achterna, maar verloor de tassendief na enige tijd uit het oog.

De aangever die terug liep naar zijn auto, werd opgewacht door twee andere manspersonen, van wie één hunner gewapend was met een mes en de andere met een vuistvuurwapen. Deze twee verdachten vielen hem gelijk aan en mishandelden hem. Daarna doorzochten ze het voertuig, vonden niets en gingen met zijn auto ervandoor.

Via getuigen kwam de benadeelde achter de naam van één van de vermoedelijke dader Verginio die later op de dag werd gesignaleerd in het ressort Flora en schakelde hij de politie in.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Verginio in verzekering gesteld. De buit is nog niet terecht. Aan de aanhouding van de twee kompanen en de achterhaling van het voertuig wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.