Pluimvee dief pleegt verzet tijdens aanhouding en loopt schotverwonding op; kompaan voortvluchtig

De politie van het bureau Waldeck heeft op woensdag 8 mei 2024 de pluimvee dief W.R. (24) die woonachtig is in de omgeving van de Arnold Julenweg aan de Djakartaweg in de boeien geslagen.

W.R. wordt ervan verdacht samen met zijn voortvluchtige kompaan R.A. (35) een reeks pluimvee diefstallen in het ressort Waldeck te hebben gepleegd. De benadeelde T.N. deed diezelfde dag aangifte van diefstal van twee woerden uit haar kippenren, tegen deze twee verdachten. Naar zeggen van de aangeefster zag zij via haar camerabeelden dat het tweetal bij haar kippenren was en begaf zich direct naar haar ren. Bij het zien van de eigenares sloegen de twee verdachten op de vlucht. De aangeefster signaleerde de verdachte R.A. later op de dag aan de Nabidjan Sardhastraat met in zijn bezit een witte jutezak. Toen hij de aangeefster zag, zette hij het op een lopen en liet de zak inhoudende twee woerden achter. Naderhand bleken deze twee woerden uit de kippenren van de aangeefster T.N. te zijn weggenomen.

Even later werden de verdachten R.A. en W.R. wederom door buurtbewoners in de omgeving van de Djakartaweg gezien, die het tweetal achterna gingen. Ook een politieambtenaar, die in de buurt woont en op de hoogte was van de situatie, stelde een onderzoek in en zag dat buurtbewoners W.R. op een leegstaand perceel aan de Djakartaweg hadden omsingeld. De verdachte R.A. had wederom kans gezien om te ontsnappen. De politieambtenaar sommeerde W.R. tot stoppen, maar hij viel de wetsdienaar met een scherp voorwerp aan, waardoor de politieman genoodzaakt was vuurwapen geweld aan te wenden. De verdachte W.R. is daarbij in zijn been geraakt. W.R. werd voor medische behandeling afgevoerd naar het Mungra Medisch Centrum (MMC) en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting.

Hij is voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn kompaan R.A. wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.