Petrus loopt schotverwonding op tijdens aanhouding

Het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo heeft in de vroege ochtend van dinsdag 24 mei drie verdachten aangehouden aan de Mahonylaan.

De drie manspersonen reden in een auto over voornoemde weg. Het RBT signaleerde het voertuig aan de hand van een algemene oproep die via de Centrale Meldkamer was gedaan.

Dit voertuig moet vermoedelijk betrokken zijn geweest bij een diefstal met geweldpleging in de avond van maandag 23 mei in het Marowijneproject. De leden van het RBT sommeerden de bestuurder van het voertuig tot stoppen.

Bij controle in het voertuig werden drie manspersonen, de 49-jarige Petrus A, Mario B. (24) en Martinus R. (39) aangetroffen. Zij werden gevraagd uit het voertuig te stappen.

Petrus die een schoudertas bij zich had, stapte uit en zette het op een lopen. Tijdens zijn vlucht haalde hij een vuistvuurwapen van onder zijn trui te voorschijn en richtte het op de politiemannen. De wetsdienaren losten toen waarschuwingsschoten om hem tot andere gedachten te brengen, zonder het gewenste resultaat.

De politie was genoodzaakt gericht te schieten, waardoor Petrus in zijn been werd geraakt. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is onder politiebewaking ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting. 

Hangende het verdere onderzoek zijn het vuistvuurwapen en het voertuig in beslag genomen. De drie verdachten zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie  in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.