Persconferentie over nieuwe digitale dispensatie systeem

Het Covid-19 coördinatieteam van het Korps Politie Suriname en leden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) hebben op vrijdag 6 februari een persconferentie belegd om de gemeenschap te informeren over het nieuwe digitale systeem dat door de politie gehanteerd zal worden als instrument bij controle tijdens de lockdown uren.

Volgens de voorzitter van de Covid-19 commissie van het KPS, commissaris H. Seedorf heeft men misbruik gemaakt van de dispensatie brieven die eerder werden verstrekt. Hierdoor is een overstap gemaakt naar het digitale controlesysteem waarbij met de gegevens (naam of identiteitsnummer) kan worden nagegaan als aan iemand dispensatie is verleend.

Tot nog toe hebben meer dan veertigduizend personen zich digitaal opgegeven voor het verkrijgen van dispensatie tijdens de lockdown. De personen wiens dispensatie zijn gehonoreerd, krijgen online de bevestiging dat hun aanvraag is goedgekeurd. Commissaris Seedorf gaf verder aan dat de verwerking van de aanvragen nog steeds plaatsvindt en dat het proces nieuw is. 

Er komt een tweede screening van het huidig bestand, die verband zal hebben met de meest recent afgevaardigde maatregelen.

De verleende dispensatie houdt in dat men toestemming krijgt om naar het werk te gaan en visa versa. Het KPS zal aan de hand van de doorgegeven routes werken met zones. Daarbij is de bewegingsvrijheid van personen deels beperkt. Indien de aanvrager zich zonder valide reden buiten de aangegeven zone bevindt, zal deze als lockdown overtreder worden aangemerkt.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.