Penitentiair Ambtenaar wordt niet vergoed voor taxirit en gaat door het lint

De 54-jarige Robby O. is in de vroege ochtend van zaterdag 1 juli door de politie van Livorno ingesloten.

Robby wordt ervan verdacht in beschonken toestand te hebben deelgenomen aan het verkeer en de veiligheid van omstanders in gevaar te hebben gebracht.

De wetsdienaren deden na een telefonische melding dat een man tekeer ging op een adres in het ressort de plek aan voor onderzoek. Het bleek dat Robby een taxirit heeft gereden naar de aanmeer steiger van LVV aan de Vangbalstraat. De klant stapte zonder te betalenuit en nam de benen.

Robby sprong uit zijn voertuig die hij in de versnelling liet staan en zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging loste hij waarschuwingsschoten en schoot vermoedelijk ook gericht. Niemand raakte daarbij gewond. De klant sprong in een boot en voer weg.

De auto rolde naar voren en belandde in een langs de weg lopende trens. Bij navraag naar zijn bescheiden, bleek Robby onder invloed van alcohol of een ander bedwelmend middel te hebben deelgenomen aan het verkeer.

Hij is aangehouden en ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Toen hij nuchter was is hij voorgeleid. Zijn dienstvuistvuurwapen is in beslag genomen. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Robby gratis loge geboden in het cellenhuis.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.