Past u op voor telefonische of sociale media oplichterij

De politie is in de afgelopen dagen geconfronteerd met een aantal gevallen van oplichting, waarbij personen voor grote geldbedragen in Surinaamse dollar en vreemde valuta benadeeld zijn geworden.
Een onbekende man maakte telefonisch contact met de benadeelden waarbij hij hun voor hield, dat hij in staat was om hun vuurwapen vergunningsaanvraag of een grondaanvraag in orde te maken maar dan wel tegen betaling van een bepaald bedrag.
De mensen, die zo onverstandig waren, om mee te gaan met het voorstel van deze oplichter kregen instructies om naar een bepaalde locatie te gaan, alwaar zij het geld moesten afgeven aan iemand. Die “iemand” bleek vaak een taxi chauffeur te zijn. Voorts gaf de oplichter de benadeelden te kennen dat nadat zij het geld afgegeven hadden zij verdere instructies moesten afwachten. Na overdracht van het geld hoort men niets meer van de man. Deze man lijkt een doorgewinterde oplichter te zijn.
Veel mensen zijn ook via sociale media gelokt en gepakt door oplichters. Via “things for sale” bieden oplichters nep goederen of goederen die zij helemaal niet hebben ter verkoop aan. Nadat de oplichters het geld ontvangen hebben laten zij niets meer van zich horen of maken zij zich onbereikbaar voor hun slachtoffers.
De politie doet een dringend beroep op de gemeenschap om extra alert te zijn. “ Laat u zich niet beet nemen”

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.