Passagiersboot met meer dan 31 opvarenden gekapseisd

Een passagiersboot met 31 opvarenden is in de vroege ochtend van vrijdag 28 december op de Coppenamerivier ter hoogte van de Kalebaskreek gekapseisd.

De politie van het ressort Calcutta kreeg de melding van het ongeval en dat er nog 13 drenkelingen werden vermist. Met assistentie van de Marine van het Nationaal Leger werd de locatie aangedaan. Volgens verklaring van de aangetroffen menigte is een aantal van de opvarenden door de dorpelingen gered. Ook de kapitein van de boot heeft zich in veiligheid kunnen brengen.

Na een gezamenlijke zoekactie van de politie, de dorpelingen en het Nationaal Leger werd er na enige tijd een drenkeling gered en zeven lijken, waaronder van drie kinderen geborgen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de houten boot met de 31 opvarenden vanuit Corneliskondre naar de richting van Boskamp voer. Ter hoogte van het dorp Kalebaskreek was de rivier onstuimig en kwam er water in de boot, waardoor de boot met alle opvarenden en vracht te water raakten. Nochtans worden er drie drenkelingen vermist, een vrouw en twee kinderen.

De zoekactie naar deze vermisten wordt onverkort voortgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.