Pas in dienst getreden wachter blijkt dief te zijn

Donovan F. (31) is op zaterdag 17 juni door de politie van Latour ingesloten voor diefstal.

Donovan was nauwelijks twee dagen in dienst van een bewakingsbedrijf. In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni moest hij te de Goede Verwachting een graafmachine waarop twee dril machines waren geplaatst bewaken. Hij verklaarde in de vroege ochtend van 17 juni twee keren bezoek te hebben gehad van dieven. Om 02.30 uur is hij verrast door drie dieven. Het drietal brak toen de sloten van de dril machines open. Toen hij deze verdachten betrapte, kozen zij het hazenpad.

Korts daarna kwamen er zes manspersonen die gewapend waren met messen en houwers. Deze droegen de twee dril machines weg. Zijn poging hem tegen te houden en hulp geroep heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Van deze diefstal heeft hij zijn supervisor en de politie niet in kennis gesteld.  Tijdens controle werkzaamheden van de supervisor zag deze dat de dril machines verdwenen waren. Op de vraag waar de machines zijn, vertelde Donovan zijn verhaal.

Aangezien zijn verhaal ongeloofwaardig overkwam, is de politie ingeschakeld. Donovan is als verdachte aangemerkt en aangehouden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de dril machine dief achter slot en grendel geplaatst.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.