“Papier heeft geduld”

De afdeling ANRS van het Korps Politie Suriname heeft het afgelopen weekeinde een buitenlander, die op vakantie naar Suriname kwam, staande gehouden op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven(JAP).

De reden hiertoe was dat deze reiziger verkeersvonnissen op zijn naam had staan van begane verkeersovertredingen in het jaar 2016.

Het totale boete bedrag betrof SRD2000,- of een subsidiaire hechtenis van 76 dagen. Deze gevonniste verkeersovertreder besloot de boete te betalen om zodoende volop te kunnen genieten van zijn vakantie hier te lande.

Deze controle van de afdeling ANRS wordt bij zowel vertrekkende als aankomende passagiers uitgevoerd en geschiedt in samenwerking met de Militaire Politie die belast is met de immigratie werkzaamheden.

Verkeersdeelnemers en vertrekkende passagiers die wensen te informeren als zij een openstaande boete op hun naam hebben staan van een overtreding gepleegd is de afgelopen jaren, kunnen zich op werkdagen van 07.00u tot 11.00u begeven naar het politie bureau Latour, alwaar de voornoemde afdeling gevestigd is.

Op die afdeling zal hun de mogelijkheid worden geboden hun boete in kontanten of middels het POS systeem (pinpas) te voldoen.

Bij de controle op de luchthaven zullen passagiers ,die hun boete niet betaald hebben, in de gelegenheid worden gesteld om die boete ter plaatse te betalen.

De passagiers die hun boetes niet betalen zullen niet af kunnen reizen omdat zij in hechtenis genomen zullen worden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.