PADF en Juspol organiseerden jongerendialoog

De Pan American Development Foundation (PADF) heeft in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) op vrijdag 15 januari een jongerendialoog gehouden in het Opa Doeli doorgangscentrum. De PADF voert een breed scala aan programma’s uit die welvaart moet verbeteren voor kwetsbare en uitgesloten mensen in Latijns-America en het Caribische Gebied.

De jongerendialoog is een preventie programma van PADF dat een transformatie heeft gemaakt naar de jongeren in detentie.  

De jongeren die in detentie zitten in het Opa Doeli doorgangscentrum hebben onder begeleiding vanuit de PADF gediscussieerd over jongeren vraagstukken zoals ‘het Justitieel apparaat:  hoe zit het in elkaar in Suriname’; ‘heb je vertrouwen erin’ en ben je bewust van de misdaden?’.

Verder zijn er presentaties gehouden die allemaal te maken hadden met de  jeugd, criminaliteit en  de sociale benadering van de misdaadpreventie . Er is verder een film vertoond met een krachtige boodschap van Regillio Hardjopawiro die  eerder in aanraking is geweest met de politie, maar nu zijn tweede kans positief benut.

De coördinator van Opa Doelie doorgangscentrum, Danielle Beeldsnijder, heeft aan het einde van de dialoog aangegeven dat  door de spontane participatie  van de jongeren zij heeft opgemerkt dat zij bewust zijn over de groei van het vraagstuk. Zij zullen een bijdrage kunnen leveren door  anderen te helpen om niet in het cellenhuis te belanden of  bij herhaling een misdrijf te begaan.

De jongeren zaten in groepen met als coördinator de majoor van politie Henry Kia,   Erna Aviankoi en Gita Nannanden-Harpal van Bureau Vrouwen en Kinderbeleid van Juspol.

Met deze jongerendialoog is een stap gemaakt  nog meer van zulke activiteiten uit te voeren samen met PADF.  

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.