Overvallers,tipgever en “bonuman” ingerekend door RBTP

Twee met vuurwapens gewapende mannen hebben op zaterdagmiddag 30 maart een overval gepleegd in een kledingzaak aan de Keizerstraat. Ze knevelden de winkelier en zijn personeel en namen vervolgens een geldbedrag in Surinaamse dollar uit de kassa in de winkelzaak.
Vervolgens gingen de criminelen naar de bovenste verdieping van het gebouw,alwaar de woonruimte van de winkelier is. In de woning troffen zij een groot geldbedrag in Surinaamse dollars, Amerikaanse dollars en Yens aan. Die geldbedragen hebben deze criminelen ook weggenomen.
Dankzij een technische hulpmiddel wist de politie de overvallers zichtbaar te maken. Door goed opsporingswerk van leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo( RBTP)zijn niet alleen de overvallers maar ook hun tipgever en een “bonuman” aangehouden. De overvallers zijn de 27-jarige Kevin,C. en de 27-jarige Durando,Mac-N. zij hebben toegegeven dat zij de overval gepleegd hebben. De tipgever is de 31-jarige Vincent,A. een personeelslid van de winkelier.
In het verlengde van deze strafzaak is ook 54-jarige “bonuman” Wilfred,H. in het belang van het onderzoek aangehouden. Hij heeft namelijk voor het cultureel baden van drie personen een groot geldbedrag in Surinaamse dollars gevraagd en ontvangen. Het vermoeden bestaat dat het door hem ontvangen geldbedrag deel uit maakt van de buit.
Alle vier mannen zijn in verzekering gesteld. Een groot deel van het gestolen geld is al terug gevonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.