Overlijden voetganger brengt verkeersbarometer naar 63

De voetganger Gordon is op zondag 22 oktober als de 63e verkeersdode genoteerd. In de vroege ochtend van zondag22 oktober is Gordon aangereden op de hoek van de Verlengde Gompert- en de Kleinestraat. Surveillerende politieambtenaren van ressort Geyersvlijt zagen op een bepaald moment  op een adres een voorstootbalk van een auto op het wegdek liggen en verrichte een onderzoek. Een getuige verklaarde aan de sterke arm dat een manspersoon  door een auto is aangereden en dat de autobestuurder was doorgereden.

De politie zette gelijk de achtervolging in, omdat het voertuig nog op de weg te zien was.  Bedoeld voertuig is klemgereden aan de Heilardstraat. Bij controle bleek de voorstootbalk van het voertuig te ontbreken.

De 22-jarige autobestuurder Arthur S. is staande gehouden. Hij verklaarde dat de manspersoon reeds op het wegdek lag. Hij had hem niet gezien wegens het ontbreken van verlichting op de weg. Verder kon hij door zijn snelheid niet meer afremmen en moet hij die persoon hebben aangereden. Gordon zegt te zijn doorgereden, omdat hij geen rijbewijs heeft. Hij verkeerde niet onder invloed van alcohol en is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De wetsdienaren begaven zich naar de plek waar de aanrijding heeft plaatsgevonden en troffen het levenloos lichaam van Gordon aan.

Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Met het overlijden van het verkeersslachtoffer staat de verkeersbarometer landelijk op 63.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.