Overleden voetganger tilt verkeersbarometer naar 18

De 47-jarige voetganger Gilbert, Boerleider is vrijdagavond 15 maart in de Martin Luther Kingweg, even voorbij de Ramgoelamweg, aangereden door een autobus en is ter plaatse overleden.
De politie van het ressort Latour ging ter plaatse voor onderzoek. Zij troffen de heer Boerleider levenloos op het wegdek aan. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de 23- jarige autobus bestuurder Asishkoemar, L. kwam aangereden vanuit de richting van Paranam gaande in de richting van het stadscentrum. Het vermoeden bestaat dat hij met hoge snelheid over de weg reed.
Volgens verklaring van Asishkoemar was hij dichtbij de kruising van de boven genoemde wegen toen hij een aantal meters voor zich het slachtoffer de weg zag oversteken. Dat hij nog geprobeerd heeft de aanrijding te voorkomen wat hem niet gelukt is. Na de aanrijding is de heer Boerleider tientalen meters meegesleurd door de autobus.
De schade aan het voertuig is aanzienlijk. De bestuurder werd onderworpen aan een blaastest en gebleken is dat hij niet onder invloed van alcohol deelnam aan het verkeer. Hij is ook in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, dat hangende het onderzoek is ingevorderd.
De ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Gilbert, Boerleider vast. Het lijk is ter obductie in beslag genomen. De autobus is ter herkeuring in beslag genomen.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Asishkoemar, L. na verhoor heengezonden. De politie van de Verkeers-Unit Paramaribo is belast met het verder onderzoek.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.