Orchidee dief aangehouden

De 44-jarige R.R. is op maandag 1 februari door de politie van het bureau Nieuw Nickerie voor diefstal van vier orchidee planten aangehouden.

R.R. maakte het tot een gewoonte om orchidee planten van mensen weg te nemen in het district. Zodra deze verdachte doorhad dat er aangifte tegen hem was gedaan en dat de politie naar hem op zoek was, bracht hij de planten terug. Hij liet de planten dan achter bij de buren of in de directe omgeving, waar hij het feit had gepleegd.

Toen R.R. zich weer schuldig maakte aan diefstal van orchideeën, deed de benadeelde aangifte bij de politie van Nieuw Nickerie. De aangeefster verklaarde aan de politie dat deze verdachte twee potplantjes en twee orchidee planten had weggenomen.

De wetsdienaren spoorden hem vanaf dat moment op, waardoor R.R. wederom de gestolen planten terugbezorgde. Echter liet hij deze bij een over buurvrouw van de aangeefster achter, met het verzoek deze aan haar te overhandigen, daar de vrouw sliep.

De verdachte werd kort daarna door de politie aangehouden en heeft toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbaar feit.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is R.R. in verzekering gesteld en zijn de planten afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.