Opzettelijke brandstichter aangehouden: Koeien breken uit en verdrinken in trens

Amrish alias ‘Naani’ (41) is op donderdag 22 oktober door de politie van Lelydorp aangehouden. De man is in dienst genomen door zijn werkgever en woont op het perceel van hem te Reeberg. Amrish heeft een lelijke gewoonte. Zodra hij onder invloed is van alcohol verkeert, brengt hij gras op een hoop en steekt dit in brand met als gevolg dat de rookontwikkeling overwaait naar de buren. Het vuur verspreidt zich zodanig dat de omliggende terreinen ook brand

vatten. De walaba palen van de buren waarmee de omrastering is opgetrokken worden vernield door de brand. Zo ontstaat er dan een opening waar de koeien van de buren kunnen openbreken uit de omrastering.

In de maand september had de buurman al aangifte gedaan en kon de politie erger voorkomen. De twee walaba palen die vernield waren, werden door Amrish weer gekocht en bevestigd.

Op zondag 18 oktober heeft Amrish wederom brand gesticht en zijn 6 walaba palen van de omrastering afgebrand, waardoor zes koeien van de buurman zijn uitgebroken. De buurman deed wederom aangifte en de politie ging ter plaatse voor onderzoek. De koeien waren nergens te bespeuren. De eigenaar ging het bos in en merkte op dat vier van de koeien op de grens tussen het terrein waar Amrish bewaakt en van hem dood waren. De koeien zijn vermoedelijk uitgegleden en in de diepe trens gevallen. Van de vier kadavers bleken drie van de aangever te zijn. Eén moet van iemand anders zijn die hetzelfde lot is overkomen. De eigenaar van de koe kon voorkomen dat zijn andere koeien ook in de trens terecht kwamen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Amrish in verzekering gesteld. Amrish had geen toestemming van de eigenaar om brand te stichten in het weiland.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.