Oproep van de politie aan een ieder binnen de grenzen van Suriname

Korps Politie Suriname
Politie berichten
Datum: 2 juni 2020

Het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep aan iedereen binnen de grenzen van Suriname om zich te houden aan de maatregelen afgekondigd door president Bouterse op maandag 1 juni 2020 in verband met de covid-19 pandemie.
De maatregelen zijn :

1: Een partiële “Lock down” in heel Suriname beginnende op dinsdag 2 juni 2020, vanaf 6 uur in de middag tot 6 uur in de ochtend van de volgende dag.

2: Samenscholingen worden teruggebracht naar maximaal 5 personen.

3: De brug bij Stolkertsijver voor beweging van personen in beide richtingen is afgesloten, met uitzondering van noodzakelijke diensten, de veiligheids- en gezondheidsautoriteiten.

4: Stopzetting van het vliegverkeer voor passagiers van en naar de volgende dorpen in het binnenland met name: Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica aan de Lawa, Tabiki, Antino, Anapaike, Oelemarie, Gaakaba en Albina. Het vervoer van goederen blijft vooralsnog toegestaan.

5: De grenzen via land, water en lucht blijven gesloten voor personen.
6: Crèches, heropende markten, casino’s en horeca bedrijven zijn weer gesloten voor bezoekers en alle bedrijven moeten terug naar de hoogste voorzorgsmaatregelen.

De politie, als een der werkarmen van de overheid, moet erop toe zien dat de boven vermelde maatregelen nageleefd worden. Het is daarom dat aan de samenleving wordt gevraagd hun medewerking te verlenen aan de politie door zich te houden aan de maatregelen.

Van ouders of verzorgers verwacht de politie dat zij erop zullen toezien dat hun minderjarige kinderen vanaf zes uur in de middag niet meer op of langs de openbare weg zullen zijn. U bent de hoofd verantwoordelijke van uw kroost.

De politie heeft niet de verplichting om overtreders van de “lock down” van voeding te voorzien.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.