Oplichtster aangehouden

De 28-jarige Naomi Rita Kofi is door de politie van Latour aangehouden nadat zij door een benadeelde naar het politiebureau werd overgebracht.  De verdachte heeft een aantal mensen voorgehouden dat zij hen kon helpen aan een baan in Frans-Guyana.

Petrus P. die op zoek is naar een goede baan, ging in op de aanbieding van  deze mevrouw. Het slachtoffer moest SRD 3.900 aan Naomi betalen om alvast verblijf en accommodatie te kunnen regelen in Frans-Guyana. Nadat het geld betaald was, bleef de oplichtster onbereikbaar voor Petrus. Het vermoeden bestaat dat de verdachte zo meerdere slachtoffers heeft gemaakt.  Het onderzoek werd overgedragen aan Bureau Nieuwe Haven.

Naomi heeft via een lokale radio station een bericht doen uitgaan dat zij nog niets heeft kunnen regelen voor personen die in Frans-Guyana willen werken. In het bericht is de contactpersoon Rita Ayome genoemd.

De politie confronteerde de oplichtster met de bekendmaking via de radio. Zij  verklaarde dat het bericht door een ander persoon is geplaatst, echter is haar mobiel nummer opgenomen als contactnummer voor geïnteresseerden.

Aangezien de politie het vermoeden heeft  dat Naomi meerdere slachtoffers heeft gemaakt, is via hetzelfde radio station een oproep gedaan dat benadeelden zich kunnen aanmelden op Bureau Nieuwe Haven om aangifte te doen. Drie slachtoffers hebben zich na de oproep aangemeld.

De politie doet een beroep op een ieder die door deze Naomi Rita Kofi  of Rita Ayome is opgelicht om zich aan te melden op Bureau Nieuwe Haven.

Hangende het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.