Oplichter aangehouden: politie roept benadeelden op

De politie van Munder heeft op zondag 27 december de verdachte Rayen Ganga Panday. (37) aangehouden voor oplichting.

Acht benadeelden deden in de maand november en december aangifte tegen Rayen ter zake oplichting. Gebleken is dat deze verdachte taxichauffeur was bij 1665 en vervolgens bij Joan’s – en Hertog’s taxi.

Als taxichauffeur heeft hij vele klanten naar hun plaats van bestemming gereden, maar zag kans enkelen op te lichten. Hij hield de klanten voor woningen en percelen voor hen te kunnen regelen. Ze moesten hem hierbij eerst een bedrag van SRD 560 betalen, waarna ze hem op de nummers 7492261 of 8982645 moesten bellen voor verdere afdoening.

De benadeelden belden op de aangegeven nummers, maar kregen dan geen gehoor. Na enkele minuten werden ze dan terug gebeld door een mevrouw die ze dan aangaf dat hun stuk in behandeling is, maar dat zij op een aangegeven adres het bedrag van SRD 165 moesten gaan betalen voor administratiekosten. Het vermoeden bestaat dat Rayen zichzelf voordeed als te zijn de mevrouw.

Zo werd ook dit bedrag afgestaan op verschillende adressen aan een hindoestaanse man. Hierna hoorden de klanten niets meer van Rayen. Hij was telefonisch ook niet meer te bereiken.

De klanten begrepen toen dat zij door deze taxichauffeur in de maling werden genomen en deden aangifte tegen hem. Rayen was in het jaar 2013 reeds ingesloten voor oplichting en verduistering.

Een politieambtenaar herkende hem op zondag 27 december in het district Wanica en hield hem aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de oplichter in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat Rayen meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt. De politie roept een ieder op die slachtoffer is geworden van deze oplichter om alsnog aangifte te doen op het politiebureau Munder.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.