Oplettende buurtbewoner verijdelt inbraak

De verdachte Fabian D. (29) is in de vroege ochtend van woensdag 12 april door een kogel uit het wapen van een politieambtenaar geraakt in zijn onder been.

Een oplettende buurtbewoner gaf de Centrale Meldkamer een melding door van de aanwezigheid van dieven aan de Vulcanusstraat. Deze melding is doorgespeeld aan de politie van Bureau Nieuwe Haven. Bij aankomst op het adres zag de politie twee manspersonen zitten op een airco. Met een uitschuifbare ladder die zij tegen het gebouw van Surpost hebben gezet, begaven zij zich naar de airco. Van daaruit zouden zij vermoedelijk het pand binnendringen.

Toen zij de politie zagen, kozen ze het hazenpad. Zij werden door de politiemannen gesommeerd te stoppen, maar negeerden dit.  Waarschuwingsschoten brachten hen ook niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten en de verdachte  Fabian is in zijn linker onderbeen geraakt.

Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij ligt onder politiebewaking ter verpleging in de ziekeninrichting.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.