Oplettende buren schakelen politie in: inbraak verdachten in woning aangehouden

Het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en de Algemene Surveillance Dienst (ASD) hebben op dinsdag 5 januari drie verdachten op heterdaad betrapt en aangehouden. Het gaat om de 21-jarige Chaquille B., Otmar, P. (32) en de 31-jarige Chiryll O. die hebben ingebroken in een woning in het politieressort Geyersvlijt. Oplettende buren hebben de politie ingeschakeld vanaf het moment zij merkten dat de criminelen aanstalten maakten om de woning te betreden. Het RBT reageerde op de melding en deden het adres aan. De twee daders die reeds in de woning waren, gingen de vliering in. Zij werden aangehouden. Ook de bestuurder die op de uitkijk stond is aangehouden.

De daders hadden een geldsbedrag buitgemaakt. De buit is in beslag genomen. Het voertuig waarmee de criminelen het adres hebben aangedaan is in beslaggenomen. Na afstemming met een Lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de daders in de maand december een andere inbraak hadden gepleegd in het ressort. Beide feiten worden door de recherche van Paramaribo onderzocht.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.