Operatie “Sparie Makka” houdt bootsman ter zake overteding Vuurwapenwet aan

In het kader van operatie “Sparie Makka” heeft de politie van het bureau Nickerie op dinsdag 2 juli 2024 in nauwe samenwerking met het Nationaal Leger, controlewerkzaamheden uitgevoerd op de Corantijnrivier. Deze gezamenlijke operatie richtte zich op het waarborgen van de veiligheid en het handhaven van de wet op de rivier.

Tijdens controle van diverse boten werd ter hoogte van de Clarasluis de bootsman N.A. (56) samen met twee passagiers staande gehouden. Naar zeggen van N.A. bevond hij zich samen met twee arbeiders op de Corantijnrivier om krabben te vangen. Bij nader onderzoek in de boot trof de politie een jachtgeweer en hagelpatronen aan, waarvan de bootsman geen geldige bescheiden of een bijzondere machtiging tot het voorhanden hebben van het wapen kon overleggen. N.A. werd ter zake overtreding van de vuurwapenwet aangehouden en samen met de in beslag genomen boot en het wapen met bijbehorende munitie overgebracht naar voormelde politiebureau.

De bootsman werd vervolgens voorgeleid, waarna hij na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering is gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.