Openbaar Ministerie geeft onderzoeksinstructies aan Anti Corruptie unit bij de politie i.v.m. anonieme strafklacht tegen regeringsautoriteiten

Bij het Openbaar Ministerie (OM) is door een anonieme persoon een partij documenten ingediend, met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging van onder meer twee regeringsautoriteiten. Het verwijt omvat onrechtmatige bevoordeling van een bij naam genoemde privé rechtspersoon. Deze informatie is ook breeduit in de pers verschenen.


In reactie hierop meldt het OM dat onder haar aansturing, de Anti Corruptie Unit van het Korps Politie Suriname een aanvang heeft gemaakt met het vergaren van nadere informatie in verband met de ingediende documenten en de klacht. Aan de hand van het resultaat van dit onderzoek zal worden nagegaan in hoeverre het door de anonieme schrijver gevraagde strafrechtelijk onderzoek c.q. vervolging, noodzakelijk is.


Het OM bericht verder, dat de privé rechtspersoon genoemd in deze kwestie, ondertussen ook heeft gevraagd om een onderzoek in verband met deze zaak.


Ten slotte benadrukt het OM, dat de ontvangen documenten onvoldoende informatie bieden om in deze fase tot conclusies te komen, maar het garandeert dat er met voortvarendheid aan klaarheid wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.