Op politieterrein gestolen auto terecht; verdachte Gerold aangehouden

De politie van het ressort Flora heeft op maandag 16 oktober de 49-jarige Gerold H. aangehouden voor diefstal van een voertuig op een politieterrein. Dit voertuig was bij een misdrijf in beslag genomen.

Na uitgewerkte informatie deed de politie een adres aan de Theodorusstraat aan. Op het adres werd een voertuig  onder een dekzeil aangetroffen. Gerold die zich op het adres bevond, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij het verhoor verklaarde Gerold dat een neef van hem die in het buitenland vertoeft,  telefonisch zou hebben doorgegeven dat het voertuig bij hem moest worden ondergebracht. Tijdens zijn afwezigheid is het voertuig daar achtergelaten.

De eigenaar van dit voertuig deed in de maand juli aangifte van diefstal van zijn voertuig tegen onbekende daders. Na uitgewerkte informatie is het voertuig op 25 september bij Donavan S. in beslag genomen en op het politieterrein geplaatst. Donovan is een bekende van de politie die vaker voertuigen heeft ontvreemd door als medewerker van een carwash de sleutels van de voertuigen te dupliceren. De eigenaren worden gevolgd en op een onbewaakt moment wordt het voertuig weggenomen.

Het in beslaggenomen voertuig is in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 september, vermoedelijk met een valse sleutel ontvreemd van het politieterrein. De zoekactie leidde naar de Theodorustraat.

Dit onderzoek wordt verder geleid door de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.