Ontwortelde boom kost 39-jarige het leven

De 39-jarige John Alpin is op zaterdag 7 april overleden, nadat een ontwortelde boom op hem terecht kwam.
John, zijn broer Patrick en vier zwagers vertrokken op donderdag 5 april vanuit Apoera naar het Avanavero gebied voor het kappen van hout.
Het gezelschap startte op vrijdag 6 april met de werkzaamheden. De mannen besloten op zaterdag 7 april de omgehakte bomen te verwerken tot draadpalen. John en Patrick waren in dezelfde omgeving bezig. Patrick kreeg op een bepaald moment problemen met zijn kettingzaag. Pogingen deze weer aan de praat te krijgen, lukte niet. Hij liep naar zijn vier zwagers die in de directe omgeving bezig waren en liet John achter. De kettingzaag van John was op dat moment draaiende.
Terwijl Patrick tot zijn zwagers sprak, hoorden zij het geluid van een omvallende boom. Aangezien het geluid kwam vanuit de omgeving waar John zich bevond, renden zij naar die plek. Daar zagen zij dat John onder de boom lag.
Het vermoeden bestaat dat de boom door het zachte zand en de regen is ontworteld met voor John het noodlottige gevolg. Het slachtoffer is overgebracht naar de RGD poli te Apoera voor medische behandeling. Daar is het besluit door de arts genomen dat hij afgevoerd moest worden naar Paramaribo voor medische behandeling.

Het slachtoffer dat per vliegtuig is overgebracht naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is kort na aankomst in de ziekeninrichting overleden.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam afgestaan aan de familie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.