Ontvluchte arrestant na 2 en een half jaar wederom aangehouden te controlepost Stolkertsijver; twee kompanen eveneens ter zake diefstal in vereniging in de kraag gevat

S.D. werd op vrijdag 8 maart 2024 tijdens controle werkzaamheden van de politie bij de controlepost te Stolkertsijver positief herkend als te zijn een arrestant die op 7 juli 2021 uit het cellenhuis van het politiebureau Centrum was ontvlucht. Op grond hiervan werd de verdachte die zich in het jaar 2021 schuldig heeft gemaakt aan diefstal middels geweldpleging 2021 wederom ter zake aangehouden. S.D. heeft kans gezien na zijn ontvluchting twee en een half jaar uit handen van de politie te blijven. S.D. vertoefde tijdens de controlewerkzaamheden in gezelschap van zijn twee kompanen J.G. en B.J. in een voertuig en vielen door hun zenuwachtig gedrag door de mand. Het drietal werd vervolgens overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verdere onderzoek in deze zaak.


Bij een ingesteld onderzoek van de wetsdienaren is naar voren gekomen dat het drietal zich in Frans-Guyana schuldig had gemaakt aan diefstal van een voertuig. Het gestolen voertuig was met twee boten naar de zijde van Suriname getransporteerd en was inmiddels de controlepost te Stolkertsijver zijn gepasseerd richting Paramaribo. De kompanen werden eveneens in de boeien geslagen en voor verdere onderzoek overgedragen aan de recherche van Regio Oost.


Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn zowel S.D. als zijn twee kompanen J.G. en B.J. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.