Ontevredenheid over verdeling opbrengst leidt tot afhakken linkerarm

De politie van Sipaliwini kreeg op zondag 13 november melding van een kappartij in het Antinogebied. Volgens de melding moet een man een andere de linkerarm hebben afgehakt.

Het Regio Bijstand Team Oost dat gestationeerd is in het gebied werd ingeschakeld. Onderzoek wees uit dat de 30-jarige  Burgey P. overeen was gekomen met Juan Pablo M.  dat zij samen in het klein aan goudwinning zouden doen. 

Bij de eerste winning werd  de opbrengst eerlijk verdeeld. Bij de tweede keer is afgesproken dat een deel van de opbrengst voor voeding zou dienen en is het andere deel door Burgey bewaard.

De mannen werkten samen door en verdeelden de opbrengsten. Op een gegeven moment vroeg Juan Pablo naar zijn deel van de opbrengst welke door zijn werkpartner was bewaard. De mannen kregen een woordenwisseling nadat bleek dat Burgey niet van plan was om Juan Pablo zijn aandeel te geven.

Volgens verklaring van Juan Pablo  pakte Burgey een houwer  en ging  hem daarmee te lijf. Hij bracht hem letsels toe aan zijn linkerarm. Ook liep hij een armfractuur op.  Naar zijn zeggen pakte hij toen ook een houwer e hakte op Burgey in.

De linkerarm van Burgey werd eraf gehakt. Voor de komst van de politie is Burgey door familieleden afgevoerd naar de Franse kant voor medische behandeling met achterlating van de afgehakte arm. Naderhand is doorgegeven dat hij is overgevlogen naar  Cayenne voor specialistische behandeling.

Juan Pablo die een legale status heeft, is door de politie aangehouden en overgebracht naar Paramaribo. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. De arm van Burgey is opgeborgen in het mortuarium.   

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.