Ongehoorzame “Lock downovertreders” door Stootgroep KPS overgebracht naar AK-stadion

Tweehonderd negen en negentig (299) “Lock downovertreders” van wie 57 vrouwen die nog steeds niet beseffen wat het covid-19 pandemie inhoudt, zijn in de periode van woensdag 30 juni tot en met de vroege ochtend van maandag 5 juli door de stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS) overgebracht naar het Andre Kamperveen Stadion (AK-stadion).
Deze personen die zich niet hielden aan de covid-19 maatregelen zijn op verschillende locaties, waaronder bij een bardancing te Noord staande gehouden. Ook werden verschillende huisfeestjes in de buurten De Goede Verwachting, Nieuw Weergevondenweg, Winti Wai en Blauwgrond stopgezet.
De 21-jarige Ronaldo K. die eveneens tijdens de Lock downuren aan de Goedezorgweg werd staande gehouden, kwam niet vrij uit. Hij werd in de nacht van woensdag 30 juni op donderdag 1 juli met drugs (hasj) in zijn bezit in de kraag gevat. Tijdens de veiligheidsfouillering trof de politie ook een schaar, een digitale weegschaal en SRD 865 die vermoedelijk afkomstig moet zijn van de drugsopbrengst op de verdachte aan. Bij een huisonderzoek zag de verdachte die in de boeien was geslagen op een bepaald moment kans te vluchten.
De wetsdienaren gingen hem achterna en na een waarschuwingsschot te hebben gelost om hem op andere gedachten te brengen, gelukte het de politie Ronaldo weder aan te houden. De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Santodorp. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.
Verder zijn er binnen deze periode 27 voertuigen weggesleept van personen die hun bescheiden niet konden overleggen of helemaal niet in het bezit zijn van een rijbewijs. De 33-jarige overtreder Donovan Ch. die zich vreselijk misdroeg, werd overgebracht naar het politiebureau Latour, waar hij in de O’ter cel werd geplaatst. Daar zag hij kans de stalendeur van de cel te vernielen en een metalen stoel kapot te slaan. De wetsdienaren waren genoodzaakt hem in de boeien te slaan. Bij die gelegenheid verzette hij zich hevig tegen de politieambtenaren en bedreigde de commandant van de dienst met de dood.
Donavan werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Livorno en is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Mensen laat het virus van “ongehoorzaamheid ” niet ervoor zorgen dat het covid-19 virus als “de engel des doods” steeds meer slachtoffers blijft maken binnen de Surinaamse gemeenschap.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.