Onderzoek gewelddadigheden Pikin Saron gebied vordert; vier verdachten in verzekering gesteld.

Het onderzoek m.b.t. de gepleegde ernstige strafbare feiten op 2 mei jl. in het Pikin Saron gebied, vordert. In deze zaak zijn vooralsnog vier verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Op die dag werden in de vroege ochtend eerst medewerkers van SBB aangevallen, ernstig mishandeld en vervolgens gegijzeld door een groep mannen. Een aantal voertuigen van SBB zijn hierbij weggenomen.


De mannen waren gewapend met zware wapens en andere voorwerpen. Een groep truckbestuurders werd eveneens aangevallen, mishandeld en beschoten door de mannen. Meer dan tien met houtblokken beladen trucks, zijn in de fik gestoken door de aanvallers.


Politie ambtenaren werkzaam op de controle post Pikin Saron bleven niet bespaart en werden ook aangevallen en mishandeld door deze zelfde groep mannen. De dienstdoende politieambtenaren werden beschoten en geraakt, waarbij hospitalisatie noodzakelijk was. De verdachten hebben hun bezittingen weggenomen, en is de controlepost in brand gestoken.


De verdachten hebben medewerkers van Grassalco te Maripaston, ook ernstig mishandeld, vervolgens gegijzeld en met de dood bedreigd. Daarnaast zijn er vernielingen aangericht aan eigendommen van het bedrijf waarbij er enorme schade is aangericht.


Op de vluchtroute hebben de verdachten het vuur geopend op de assisterende politie eenheid, die kordaat hierop reageerde. Hierbij werden drie verdachten aangehouden waarvan bleek dat twee van hen bij dit vuurgevecht zodanig zijn geraakt dat zij kort hierna het leven hebben gelaten. De derde verdachte werd zwaar gewond naar het ziekenhuis afgevoerd en is ter verpleging opgenomen. Een aantal zware schouder – en vuistvuurwapens, mobiele toestellen en andere goederen zijn teruggevonden bij de verdachten. Ook zijn twee handgranaten achterhaald op de plaats delict en in beslag genomen.


Het onderzoek voortzettend, is op dinsdag 2 mei de verdachte H.J aangehouden. De verdachte A.J is op woensdag 3 mei aangehouden door de politie.


De verdachte Z.G werd op 4 mei eveneens in de kraag gevat door de politie. Hangende het onderzoek zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld.


Alle gegijzelden werden op 2 mei bevrijd door de politie, geassisteerd door manschappen van het Nationaal Leger en werden bij de verdachten enkele goederen die waren weggenomen van de gegijzelden ook teruggevonden.


Deze zaak wordt grondig onderzocht door een gemengd onderzoeksteam.


Het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep op alle burgers, om alles na te laten dat kan leiden tot verstoring van de openbare orde, rust en veiligheid. Bij het constateren van ongeregeldheden of verdachte situaties, maakt u zo snel mogelijk melding daarvan via 115 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.