Onderzoek bedreigingszaak brengt rovers in beeld

De recherche van de Regio Oost heeft op zondag 20 mei de verdachte Marcel B. alias ‘Tja Tja’ aangehouden en ingesloten, nadat er door zijn ex-vriendin aangifte is gedaan van bedreiging en beroving.

Tijdens het onderzoek kwam vast te staan dat de verdachte betrokken is geweest bij enkele berovingen op de Marowijnerivier en de weg naar Langatabiki. Bij een inval in de woning van ‘Tja Tja’ zijn aangetroffen en in beslag genomen een revolver, munitie, maskers, handschoenen, camouflage tenues, een hoeveelheid marihuana en hasj en smokkelsigaretten.

Twee andere verdachten van wie een hunner een vrouw zijn in beeld  gebracht en aangehouden. De man is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. De vrouw is na te zijn gehoord, heengezonden.

Een winkelier die illegale sigaretten van de verdachte had opgekocht is in beeld gebracht en aangehouden. De winkelier kon na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie de zaak buiten proces afhandelen door een fikse boete te betalen.

‘Tja Tja’ is na zijn invrijheidstelling op donderdag 24 mei voor de bedreiging van zijn ex gelijk aangehouden voor de andere aan hem ten laste gelegde strafbare feiten.

Tot nog toe is “Tja Tja” in verband gebracht met drie berovingen, te weten:

Weg naar Langatabiki ter hoogte van kilomter 62;  een beroving op de Marowijnerivier ter hoogte van Apatou, waarbij een boot met Brazilianen is beroofd en een beroving van een winkelier te Benzdorp.

De recherche onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.