Ondersteuning van Beveiligings – en Bijstanddienst Suriname aan de surveillance dienst van de politie

Na een  goed gesprek tussen de Regio Commandant Paramaribo, commissaris van politie Jacott O en  het IMT van het Beveiligings – en Bijstanddienst Suriname (BBS) is na enige tijd van afwezigheid, nieuw leven ingeblazen in het convenant, welke behels een samenwerking en ondersteuning van BBS aan de surveillance dienst van de politie. De veiligheid in het bestuurs- en uitgaanscentrum, de zogenaamde Veiligheidszone Paramaribo, welke door de minister van Justitie en Politie is ingesteld in januari 2021, heeft door de hervatting van de gezamenlijke surveillance een boost gekregen. In het kader van het bestrijden van de criminaliteit en het  terug brengen van het veiligheidsgevoel zal de surveillance onverkort worden voortgezet.

Het convenant behelst een veiligheidssamenwerking tussen Politie Regio Paramaribo, BBS, Veiligheidsdienst Centrale Bank van Suriname en de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo.

In de veiligheidszone bevinden zich belangrijke overheidsgebouwen en horeca gelegenheden. Het onlangs aangetreden Interim Management Team bij de BBS moet zich inzetten voor integriteit, discipline, meetbare operationele veranderingen, opleiding en transformatie. Dit blijkt uit een door minister Kenneth Amoksi uitgevaardigde beschikking. De surveillance moet het veiligheidsgevoel terugbrengen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.