Jeugdigen plegen beroving 

De politie van Zanderij kreeg op zaterdag 28 mei melding van een beroving te Wit Santi.

De wetsdienaren deden de plek aan. Uit het voorlopige onderzoek bleek dat de
15-jarige Dwight B. en Damian S.,18jaar, een beroving hebben gepleegd in een Supermarkt te Wit Santi. De jeugdigen waren gemaskerd en gewapend met een scherp voorwerp en een “koevoet”. De winkelierster werd met de koevoet op haar hoofd geslagen, waardoor zij verwondingen op liep.

Een militair die in de directe omgeving woont, schoot de supermarkthouders te hulp. Eén van de verdachten liep een schotverwonding op, waardoor hij kon worden aangehouden door de militair.

Zowel het slachtoffer als de verdachte werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De verdachte is onder politie bewaking opgenomen in de ziekeninrichting. Het slachtoffer is na medisch behandeld te zijn heengezonden.

Korte tijd na het geval meldde de tweede verdachte zich op het politiebureau aan. Bij ondervraging gaf hij toe samen met zijn kompaan de beroving te hebben gepleegd. Op zijn aanwijzing zijn de buit gemaakte belkaarten en het geld achterhaald.

Beide verdachten zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.