Ondernemers Latour nemen beveiligingsbedrijf in dienst; pilotproject verruiming openingstijden ingegaan

Zestien horecabedrijven en twee supermarkten hebben vanaf februari 2017 een beveiligingsbedrijf ingehuurd om de veiligheid van eigen lijf en die van hun klanten na 22.00 uur te waarborgen.
De ressortcommandant van Latour Sjaamanand Debi-Tewarie heeft samen met de Districtscommissaris Mike Nerkust na individuele onderhandelingen, alle ondernemers van het ressort Latour uitgenodigd en toegesproken in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

Tijdens deze meeting zijn er verschillende methodes gepresenteerd hoe de veiligheid van onderneming en klanten te kunnen garanderen. Het betalen van een eigen bewaking; het in het leven roepen van reserve politie en het versterken van de BikersunitLatour kwamen aan de orde.
Er is overeen gekomen dat elke onderneming tot en met 23.00 uur geopendmag blijven.Conform de standaard vergunningsvoorwaarden mochten zij tot 22.00 uur geopend zijn.
Enkele ondernemers hebben voldaan aan een eerder gedaan voorstel een plan van aanpakvoor de beveiliging van de onderneming in te dienen. Met deze ondernemers wordt er thans een pilotproject uitgevoerd voor verruiming van de openingstijden.
Het Pilot project voor wat betreft de verruiming van de openingstijden is vanaf vrijdag 10 februari ingegaan. De openingstijden zijn verruimd naar 23.00 uur.
Het bewakingsbedrijf is een samenwerking met de politie van het ressort Latour aangegaan voor wat betreft de surveillance in de nachtelijke uren.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.