Onderdak komt hulpverlener en buren duur te staan

De politie van het bureau Santodorp heeft op woensdag 23 september de 16-jarige verdachte R. K. aangehouden ter zake diefstal.

De diefstal verdachte en zijn moeder hebben vanwege woningnood onderdak gekregen van de benadeelde. Op een gegeven moment merkte de hoofdbewoner op dat er goederen uit zijn woning ontbraken waaronder ook zijn mobiele telefoon. De buren gaven ook aan dat goederen en geldbedragen van hun weggenomen waren. Op dinsdag 22 september werd R.K. op heterdaad betrapt door een buurvrouw toen hij bezig was goederen uit haar woning te stelen.

Uit het politie onderzoek tot nu toe is naar voren gekomen, dat R.K. onder andere ruim Srd. 2.500, en een “powerbank” uit de woningen van de benadeelden heeft weggenomen. Het geld heeft hij ten eigen bate aangewend en de “powerbank” zou hij aan een vriend hebben gegeven. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R.K. in verzekering gesteld ter zake diefstal. De politie van het bureau Santo dorp heeft deze strafzaak voor verdere onderzoek overgedragen aan de collega’s van de afdeling Jeugdzaken.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.