Omvallen rol- en schuifpoorten kan fataal voor jonge kinderen worden; politie vraagt oplettendheid

In 2017 is de politie geconfronteerd met gevallen, waarbij rol- of schuifpoorten op de één of ander manier op een kind terecht is gekomen. Hetzij bij het openmaken van de poort door iemand of als een kind gaat hangen aan de poort.

In 2018 is er wederom melding gemaakt van een geval, waarbij een peuter slachtoffer is geworden van een omgevallen poort. Het kindje is met ernstige hoofdletsels opgenomen op de afdeling Intensive Care van een ziekeninrichting.

Het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep op de samenleving om bij het bevestigen of laten bevestigen of ophangen van een rol- of schuifpoort erop toe te zien dat dit op een deskundige en veilige wijze geschied. Controleert u de poort na bevestiging of deze veilig genoeg is, ter voorkoming van alle nare gevolgen.

Laat u bij de bekende garage- en of roldeur geregelde controle uitvoeren door een deskundige op dat gebied, zodat u er zeker van bent dat het systeem nog even goed functioneert.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.