Omstanders komen in opstand na verdrinking bootsman ‘Jote’

De politie van Albina kreeg op dinsdag 10 juli de melding dat een menigte in opstand kwam en bedreigende uitlatingen deden naar de plaatselijke Chinese winkeliers en ondernemers. Verder dat zij vernielingen verrichten aan bezittingen van de winkeliers.

De wetsdienaren begaven zich ter plaatse en troffen een menigte aan. De groep vond dat de passagier die een Chinese ondernemer is, schuldig is aan de dood van de bootsman ‘Jote’. Volgens verklaring van de winkeliers bevonden twee manspersonen uit de menigte zich op het dak van één van de panden. Voorts dat enkelen de winkelpanden bekogeld hebben en ook vernielingen verricht hebben aan roldeuren, zekeringskasten en andere zaken.

De plaatselijke politie kreeg assistentie van de recherche van regio Oost en het Regio Bijstand Team Oost (RBTO). Onder de groep herrieschoppers bevonden zich enkelen die zich duidelijk tegoed hadden gedaan aan overmatig alcohol gebruik.

De politie eenheden slaagden erin de 31-jarige Jurgen K. aan te houden en over te brengen naar het politiebureau, omdat op camerabeelden duidelijk te zien is hoe hij vernielingen aan het verrichten was. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen verricht zullen worden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Jurgen in verzekering gesteld.

De situatie in Albina is momenteel onder controle. De winkeliers hebben na het politieoptreden hun deuren weer geopend.

Indien nodig zal ook assistentie van de plaatselijke militairen worden ingeroepen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.