Omstanders houden jeugdige telefoon dief aan

De 15-jarige jeugdige verdachte Z.T. is op dinsdag 9 april 2024 op de hoek van de Habieb- en de Sadhoeweg, na diefstal van een mobiele telefoon toestel aangehouden.

De politie van het bureau Latour deed na melding van diefstal van een telefoon op een adres in het politiesressort, de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst ter plekke troffen de wetsdienaren de benadeelde aan die hen voorhield dat ze over de weg liep naar de richting van haar woning, toen zij de verdachte Z.T. langs de weg zag urineren. Na hem voorbij te zijn gelopen, rukte hij plotseling het telefoontoestel uit haar hand en koos het hazenpad. Zij gilde voor hulp en het lukte omstanders die op het gegil afkwamen om de telefoondief aan te houden op eerder aangegeven kruising. Hierna werd de verdachte overgedragen aan de politie die was ingeschakeld.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte Z.T. door de politie in verzekering gesteld.
Vanwege zijn jeugdige leeftijd is hij ingesloten in het Jeugd Doorgangshuis te Opa Doeli en is het verdere onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.