Omstanders houden jeugdige straatrover aan; kompaan voortvluchtig

De politie van het ressort Nieuwe Haven heeft op zondag 1 april de 17-jarige Argail G. aangehouden voor beroving aan de Hogestraat. Samen met zijn kompaan beroofde Argail een jongeman van zijn tas met inhoud en een halsketting. Na de daad sloegen de rovers op de vlucht. Enkele jongemannen die zich in de buurt bevonden, schoten het slachtoffer te hulp en zette de achtervolging in. Het gelukte hen Agrail aan te houden, terwijl zijn kompaan kans zag weg te vluchten. De verdachte werd overgedragen aan de ingeschakelde politie. De buit is op hem terug gevonden.

Volgens verklaring van de benadeelde had hij bromfietspech ter hoogte van een landbouwshop. Terwijl hij bezig was zijn bromfiets te repareren, werd hij benaderd door twee manspersonen. Eén hunner vroeg hem sigaretten en geld. Hij gaf de mannen te kennen geen geld bij zich te hebben. Bij die gelegenheid werd zijn schoudertas alsook zijn halsketting weg gerukt. Door deze handelingen van de straatrovers kwam hij op het wegdek te vallen en liep schaafverwondingen op aan beide knieen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Agrail in verzekering gesteld. Aan de opsporing van zijn kompaan wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.